Barion Pixel

Tabutéma: a terhes szex

terhes pár szerelemben

Van-e érvényben szextilalom a terhesség alatt? Szabad-e, egészséges-e vagy az egész terhes szex nem más, mint egy durva fétis? A következőkben erről lesz szó!

A kérdésre a válasz az, hogy igen, lehet szexelni a terhesség alatt. Bár ennek is megvan a mikéntje, a terhes szex eléggé megosztó téma!

Érdemes azzal kezdeni, hogy a terhes szex önmagában gusztus dolga. Sokan, főleg a férfiak tabudöntögetésnek tartják a várandóság alatti közösülét, ami valahol érthető is. Az viszont merő fikció, hogy a nők megszűnnek együttlétre vágyó emberek lenni és kizárólag a jövendő babával kívánnának foglalkozni. A terhes szex terén tehát vannak konzervatívabb, illetve liberálisabb párok; ki így, ki úgy. Itt Magyarországon a téma a mai napig tabunak számít, kivételt ez alól csak néhány felnőtt film jelent, de ezek rajongói is eléggé marginálisak, ha a nagy összképet nézzük.

Pszichológiai téren a legnagyobb probléma nem önmagában a tabuval van. Ezt kultúra válogatja, hogy mit szabad és mi elítélendő a közösülés során vagy egyáltalán mikor javallott ágyba bújni. Sajnos előfordul, hogy a férj máshol keres boldogulási lehetőséget, miután a terhesség miatt a párja ,,kiesett”. Nem mindenki képes egyazon intenzitással belefeledkezni a babavárásba és lássuk be, kilenc hónap nagyon nagy idő! Ilyenkor nagyon sok stressz kerül a képbe mindkét fél részésről, amit nehézkes az új állapot miatt levezetni. Ami miatt úgy tűnik, mintha a terhes szex kifejezetten taszítaná a kismamát, az a terhesség első 3 hónapjában tapasztalt tünetek. Ilyenkor ugyanis a legtöbb kismama fáradt, álmos, kedvtelen, egész nap émelyeg, semmi kedve nincs hozzá. Ez természetes dolog.

Mindenképpen éreztetni kell a nővel, hogy a szex nem egy feltétlenül a férfi kedvéért szükséges dolog. Előfordulhat, hogy a terhes szex az anyában egy korábbi vetélést, abortuszt vagy egyéb lélekfacsaró dolgot idéz fel. Az ilyen értelemben vett kényszerű szex még ronthat is a párok helyzetén.

Mikor ajánlott a terhes szex?

A terhesség kilenc hónapjait háromhavi felosztásban, úgynevezett trimeszter-rendszerben szokás felosztani. Ekkor figyelhetőek meg a magzati fejlődés ergyértelmű jelei és kezdődik meg a női test biológiai felkészülése a szülésre. Mi a helyzet a szexszel? Szexuális életet élni az első harmadban, a másodikban és a harmadikban is, egészen addig ameddig a méhszáj zárt és a magzatvíz el nem folyik. A babát mindvégig a magzatvíz, az anyméh és a nyákdugó óvja a fertőzésektől. Nem fog összenyomódni, nem érez belőle semmit. Nyilván ez az a dolog, ami a legtöbb embert foglalkoztatja, hogy mennyit érez a baba. Ami viszont a kismama kedvét illeti, a második harmadban a nemi szerv fokozódó vérbősége miatt, a várandósok többsége a megszokottnál jobban kívánja a szexet. A hormonháztartás teljes átrendeződése, a terhesség alatti ösztrogénszint emelkedésének hatására még azok a nők is átélhetnek többszörös orgazmust, akik addig soha. Sőt, bizonyos elméletek szerint az orgazmuskor felszabaduló anyai hormonok, például progeszteron, ösztrogén és oxitocin, még jót is tehetnek a magzatnak.

terhesen is jó a szex

Fontos, hogy mindez csak az egészséges és normális lefolyású terhesség alatt lehetséges. Ha bármilyen probléma lép fel, barnás folyás, vérzés, fertőzés, vetélés vagy koraszülés esélye, nyíló méhszáj, akkor az orvos – nagyon helyesen – megtiltja a szexuális életet. Ezalatt azt kell érteni, hogy a behatolás tilos, de az orgazmus nem. Köszönhetően annak, hogy a női nemiszerv nem kizrólag vaginálisan képes az orgazmusra, ez megnyitja az utat sok egyéb, behatolás nélküli szexuális élvezet és játszadozás előtt, amit a megduzzadt mellek csak még kívánatosabbá tesznek!

Ha közeleg a szülés pillanata…

A terhes szex során a negyedik hónap körül már kellemetlen lehet a háton fekvés. A növekvő méhre nehezedő súly miatt ekkortól célszerű olya testhelyzetet választani, amelyben a behatolás mélységét és ritmusát a várandós mama is irányíthatja. Erre legalkalmasabb, ha a nő van felül. A hasra semmiféle nyomás nem nehezedik az oldalfekvő pozíciónál, amikor a nőt hátulról, oldalt fekvésben öleli a férfi. A térdelő és ülő pozíció sokaknak azért kedvező, mert itt sincs a hasra nehezedő nyomás. Ilyenkor továbbra sincsen semmi baj, mindössze új pózok beiktatására van szükség, ami – ki tudja – még a szülés után is tartósan a párral marad!

Érdemes megemlíteni, hogy a szexnek létezik egy úgynevezett szülésindító funkciója is. A spermában található a prosztaglandin nevű anyag, amit mesterséges szülésindításhoz is fel szoktak használni. Maga a szeretkezés és a gyönyör átélése pedig oxitocin felszabadulásával jár, ami sokkal jobb érzés, mint infúzióban kapni. Éppen ezért, nem ritka, hogy közvetlenül a szülés előtti napokban az anya nagyon kívánja a szexet, ami a természet rendelése. Ehhez tartozik ugyanakkor, hogy attól nem kell izgulni, hogy a terhes szex koraszülést eredméynez! Amit javasolt teljesen elkerülni, az az anális szex. Ennek oka a fertőzésveszély.

Szex a szülés után.

A szexuális együttlét tekintetében a szülés utáni időszak más, mint a várandósság. A szülés nagyon komolyan megterheli a női szervezetet. Éppen ezért a szülést követő 6 hétben nem ajánlott a szex. Ez a néhány hét szükséges ahhoz, hogy regenerálódjon a méh, begyógyuljanak a hegek, kisebb sérülések. Ha esetleg a szülés alatt gátmetszésre volt szükség, akkor a gátseb gyógyulására is kell időt hagyni. Ilyenkor illik annyi időt megadni a kismamának, amennyit csak igényel!

 

 

 

 

LEGKERESETTEBB TERMÉKEINK

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Neked milyen a potencia szinted?
Tudd meg szükséged van e potencianövelőre vagy immunerősítőre!

Töltsd ki a villám kvízd most és e-mail-ben értesítünk az eredményről!

Szólj hozzá

Töltsd le Te is ingyenesen a Káma-szutrát:
Szerelmi technikák szeretőknek

Kámaszutra e-book pdf termék

Küldjük e-mailben:

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.