Barion Pixel

Megnyerő randihelyek Valentin-napra

valentin-napra kirándulás

Egy jó randi tuljadonképpen bárhol lehet. A fő, hogy a szerelmesek elsősorban egymásért lelkesedjenek, így szinte bármilyen programot képesek élvezni. A Valentin-napra való randiötletek és randihelyek száma végtelen. Most ezekből válogatunk!

Egy jó randihely fotogén és több kisebb vagy egy nagy lehetőséget rejt magában. Bár a párok többsége az otthoni összebújást részesíti előnyben, mi most azokra gondolunk, akik inkább kimmozdulnának!

Miket kell figyelembe venni, ha Valentin-napra tervezünk? Elsősorban azt, hogy tél van! Bár az idő már évek óta enyhének számít, azért néhol fagypont körüli hőmérsékletre érdemes számítani. Továbbá a tél sok vállalkozás szempontjából szezonon kívül van, tehát a quadozás, paintball és kertmozi nagy valószínűséggel nyárra marad. Ilyenkor a házon belüli, főleg wellness programok dominálnak, de szerintünk ilyenkor is érdemes legalább, napi 1-2 órás kimozdulást beiktatni.

Ha Magyarországról van szó, akkor Budapest megkerülhetetlen. Akkor is, ha helyi vagy és akkor is, ha vidéki.

A Fővárosi Állat és Növénykert egy igazán aranyos program és nívósabb is, mint egy mozi, viszont kevésbé giccses, mint egy séta a várban! Gül baba türbéje és a rózsakert remek rejtekhely Valentin-napra. Hogy miért? Mert remek kilátás nyílik innen a városra, vannak vadregényes lépcsők, és mert errefelé nem igazán járkál senki, maximum, ha itt lakik. Ide nyugodtan fel lehet hozni egy üveg bort vagy termoszban bármilyen meleg italt, de a kajafutár is viszonylag gyorsan felér.

gül baba türbéje
Gül baba türbéje

A tatai Öreg-tó hazánk egyik legidősebb mesterséges tava, hosszúsága 7,2 km, amely ideális egy kellemes közös sétához. A tó környéke minden évszakban mesés élményeket ígér, a tatai vár pedig tökéletes háttér egy közös fotóhoz. Az Öreg-tó Budapesttől mindössze 1 órás útra fekszik. Ezen kívül állandó tavas kaland a Balaton, amelynek egyik legjobb része a tapolcai tavasbarlang, ami csónakázást kínál egy városka alatt. Ez pedig már önmagában romantikus, tehát tökéletes lesz Valentin-napra. A hosszabb túrázást is bevállaló párok számára ideális a balatonakarattyai, illetve balatonvilágosi magaspart. A kilátás, a házak, a táj mind-mind nagyszerű és fotópozitív!

tatai öreg-tó
Tatai reg-tó séta

Ha a táj önmagában való varázsát nem is hagyjuk teljesen hátra, nagyobb fókuszt helyezünk a metafórákra és mi lehet igazán a szerelmeseké, mint egy vízesés? Az enyhe időjárás miatt a vízesések meglátogatása igazán jó programot idéznek nekünk Valentin-napra!

Lillafüredi vízesés, amit egybeköthettek a libegőzéssel is; a Tündérsziklának is nevezett Ferde-vízesés Óbánya takaros települése mellett vár, közel Pécshez. A Mátrában zubogó Ilona-völgyi vízesés garantáltan elkápráztat méreteivel, míg A Jegenye-völgyi vízesés Budapest vonzáskörzetében csábít meghitt erdei sétára, A Visegrádi-hegység megannyi romantikus túralehetőséget rejt, ejtsétek hát útba a dömörkapui- vagy Ördögmalom-vízesést is! Ezek a legjobb desztinációk, de érdemes időről-időre felfedezni a kisebb hegységek, erdőségek méltatlanul feledésbe merült lokácit is!

ilona vízesés
Ilona-völgyi vízesés

Végül pedig következzen pár szokatlan randihely Valentin-napra!

A mesterségesen kialakított Bokodi-tavon hosszú, fapallókból készült stégek vezetnek a cölöpökön álló színes horgászházakhoz. A mesebeli táj megyénk egyik legnépszerűbb ékszerdoboza, ami nem csak a horgászok paradicsoma, hanem a szerelmesek közkedvelt helye is. A kígyózó stégekkel és „lebegő” házakkal a háttérben igazán hangulatos képek készülhetnek. Egy csónakázás igazán megindító és szép tud lenni, pláne szerelmesek között! Bár a víz nem türkizkék, a part nem fehér homokos, és a vízre épített kabinok nem a luxus jegyében születtek. Az egész tóban és környezetében mégis van valami magával ragadó, romantikus, nyugalmat árasztó. Mindenképpen érdemes legalább egyszer felkeresni!

bokodi falu lebegő falu a vízen.
Bakodi lebegő falu

Süttő és Tardos között található a Gerecsei lombkorona tanösvény, ahol a lombok szintjén, kb. 11 méteres magassaágban lehet bejárni egy kört és megtekinteni az alatta fekvő természetet. Az ösvény kihagyhatatlan a Gerecse romantikus látnivalói között. A kör alakú 44 méter átmérőjű és 105 méter hosszúságú tanösvény a völgypart két oldaláról indul, s átível egy időszakos vízfolyás felett. A kihelyezett tájékoztató táblákon érdekes információk olvashatók az erdő élővilágáról és a kistáj fejlődéséről, környezetének átalakulásáról. Akiket vonzz a téli álmot alvó természet, az mindenképpen próbálja ki vagy válogasson kedvére hét másik ingyenesen bejárható ösvány közül!

Megtaláltátok a tökéletes célpontot a Valentin-napi kiránduláshoz? Kerekedjetek fel, és gyújtsetek élményeket, emlékeket! Legyen ez a nap csak a tiétek még akkor is, ha több tízezer másik pár is hasonlóképpen ünnepel. Sok boldogságot és élményt kívánunk Valentin-napra! 

 

LEGKERESETTEBB TERMÉKEINK

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Neked milyen a potencia szinted?
Tudd meg szükséged van e potencianövelőre vagy immunerősítőre!

Töltsd ki a villám kvízd most és e-mail-ben értesítünk az eredményről!

Szólj hozzá

Töltsd le Te is ingyenesen a Káma-szutrát:
Szerelmi technikák szeretőknek

Kámaszutra e-book pdf termék

Küldjük e-mailben:

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.