Barion Pixel

Erekciós zavar a fiatal férfiaknál

Erekciós zavar a fiatal férfiaknál

Az erekciós diszfunkció olyan állapot, amely általában az idősebb korhoz kapcsolódik, de az erekció elérésének vagy fenntartásának képtelensége fiatalabb férfiakat is érinthet – még a tizenéveseket is. Az erekciós diszfunkció gyakoribb a 40 év alatti férfiaknál, mint gondolná, bár a fiatalabb férfiak erekciós diszfunkciójának okai gyakran eltérnek az idősebb férfiakétól. A legtöbb esetben az erekciós diszfunkció kezelhető, de az állapot egy mögöttes egészségügyi állapot, például a korai szívbetegség jele lehet.

Ha bármilyen életkorban erekciós diszfunkciót tapasztal, de különösen akkor, ha tizenéves vagy 20 éves, fontos, hogy beszéljen orvosával.

 

Erekciós diszfunkció a fiatal férfiak statisztikájában

 

Az erekciós diszfunkció olyan állapot, amely jellemzően a 40 év feletti férfiak szenvednek. Mire egy személy betölti a 40-es éveit, nagyjából 40% az esélye annak, hogy valamilyen erekciós diszfunkcióban szenved. enyhe, közepes vagy súlyos állapotban. Ezt követően minden évtizedben a kockázat 10%-kal nő.

Míg az erekciós diszfunkció kockázatát az idősebb korhoz kötik, a 40 év alatti férfiak is érintettek. amit a 2013-as tanulmány kimutatta, hogy az erekciós diszfunkcióban szenvedők 26%-a – nagyjából minden negyedik – 40 éves vagy annál fiatalabb férfinél fordul elő.
A tanulmány azt is megjegyezte, hogy a fiatalabb férfiak, akik kezelést kértek, nagyobb valószínűséggel szenvedtek súlyos erekciós diszfunkcióban mint a 40 év feletti férfiak. Bár ez egyszerűen azt jelentheti, hogy a fiatalabb férfiak vonakodnak a kezeléstől, az erekciós diszfunkcióhoz hozzájáruló tényezők ebben a férficsoportban eltérőek voltak.

Összességében a fiatalabb erekciós zavarban szenvedő férfiaknak alacsonyabb a testtömegindexe (BMI) , magasabb a tesztoszteronszintjük és kevesebb a társbetegségük , mint idősebb társaiknak. Másrészt magasabb volt a dohányzás és a tiltott kábítószer-használat aránya, amelyek mindkettő ismert rizikófaktora az erekciós diszfunkciónak.

 

Más tanulmányok azt írják le, hogy a 20 és 29 év közötti férfiak körülbelül 8%-a, a 30 és 39 év közötti férfiak 11%-a szenved valamilyen erekciós diszfunkcióban. A tényleges szám még magasabb is lehet, mivel a 40 év alatti férfiak kisebb valószínűséggel fordulnak kezeléshez, mint a 40 év felettiek.

Az erekciós zavar jelei és tünetei

 

Az erekciós diszfunkció okai fiatalabb férfiaknál

 

Az erekció egy összetett fiziológiai reakció, amely magában foglalja az agyat, a hormonokat, az idegeket, az izmokat és a keringési rendszert. Bármelyik rendszer meghibásodása erekciós diszfunkcióhoz vezethet. A legtöbb esetben több tényező is szerepet játszik.

A fiziológiai (szerves) okok mellett pszichológiai (pszichogén) okok is léteznek – ezek közül néhány központi szerepet játszik az erekciós diszfunkció kialakulásában. Bár a fiatalabb férfiak erekciós diszfunkcióját egykor szinte kizárólag pszichogénnek tartották, a legújabb kutatások azt sugallják, hogy az erekciós diszfunkciós esetek 15–72%-a teljesen organikus okra vezethető vissza.

Szerves okok

 

Az erekciós diszfunkció szerves okai közé tartozik minden olyan állapot, amely befolyásolja az erekció elérésének vagy fenntartásának fiziológiás képességét.

Fiatalabb férfiaknál az okok nagy vonalakban a hormonok (endokrinológiai), az idegrendszert érintő (neurológiai) vagy a vérerek. A gyógyszerek mellékhatásai is ide tartoznak, mert közvetlenül befolyásolhatják a hormonszintet.

40 év alatti férfiaknál az erekciós diszfunkció szervi okai a következők:

 

 • Endokrinológiai rendellenességek, mint például a cukorbetegség, a pajzsmirigy túlműködése , a pajzsmirigy alulműködése , az alacsony tesztoszteronszint és a Klinefelter-szindróma .
 • Neurológiai állapotok, például epilepszia, szklerózis multiplex és gerincvelő-trauma
 • Érrendszeri állapotok, mint a Peyronie-kór, a perifériás artériás betegség (PAD) és a korai koszorúér-betegség (CAD)
 • Gyógyszerek, beleértve az antidepresszánsokat, antiepileptikumokat, antipszichotikumokat, opioidokat és olyan tiltott kábítószereket, mint a kokain, heroin és metamfetamin
 • A 40 év alatti férfiaknál a dohányzás és a rekreációs kábítószer-használat következetesen kulcsfontosságú kockázati tényezőnek tekinthető az erekciós diszfunkció kialakulásában. Míg az erős alkoholfogyasztás szexuális diszfunkciót is okozhat, a fiatalabb férfiak erekciós diszfunkcióval való kapcsolata bizonytalan.

Pszichogén okok

 

Az érzelmek és a hangulatok az idegekhez, a hormonokhoz és a keringési rendszerhez való viszonyuk miatt is fontos szerepet játszanak az erekció elérésének képességében. Az erekciónak két aspektusa van: a reflex erekció, amelyet érintés befolyásol, és a pszichogén erekció, amelyet érzelmek és erotikus ingerek befolyásolnak.

Egyes negatív érzelmek és hangulatok csökkenthetik az erekció elérésének vagy megtartásának képességét. Ritka esetekben akár egyedüli okai is lehetnek az erekciós diszfunkciónak.  Még ha az erekciós diszfunkció elsődleges oka fizikai, az érzelmi stressz, amelyet egy személy tapasztal, ronthatja az állapotot.

Az erekciós diszfunkció pszichogén okai bármilyen korú férfiakat érinthetnek, de a fiatalabb férfiakat jobban érintheti, mert gyakran azt várják tőlük, hogy igazi lepedőakrobaták legyenek.

Az erekciós diszfunkció gyakori pszichogén okai a következők:

 

 • Depresszió
 • Családi vagy társadalmi nyomás
 • Kevés önbizalom
 • Mentális egészségügyi problémák, mint a skizofrénia
 • Lámpaláz
 • Pszichológiai trauma
 • Párkapcsolati problémák

Az erekciós zavar okai és kockázati tényezői

 

Hogyan diagnosztizálják az erekciós diszfunkciót a fiatal férfiaknál?

 

Az erekciós diszfunkció szorosan összefügg az öregedéssel, részben azért, mert az idősebb férfiaknak gyakran vannak olyan állapotai, mint a magas vérnyomás, szívbetegség és cukorbetegség. Az orvosok gyakran átfogóbb megközelítést alkalmaznak, amikor fiatalabb férfiaknál diagnosztizálják az erekciós diszfunkciót.

A fizikális vizsgálaton kívül az orvos megvizsgálja az Ön egészségügyi és családi anamnézisét, hogy ellenőrizze az esetleges kockázati tényezőket. Azt is megkérdezik, hogy milyen gyógyszereket szed, beleértve azt is, hogy vénykötelesek, vény nélkül kaphatók.
Az orvos konkrét kérdéseket is feltesz az Ön állapotával kapcsolatban, beleértve azt is, hogy a probléma mikor kezdődött, mennyire súlyos, és mi történik az Ön életében. Ezek a kérdések segítenek kitalálni, hogy az elsődleges ok valószínűleg szervi vagy pszichogén.

Az erekciós diszfunkció hirtelen fellépése vagy az erekciós diszfunkció időszakos epizódjai pszichogén okra utalnak, míg az erekciós diszfunkció vagy állandó erekciós diszfunkció fokozatos fellépése inkább organikus okra utal.

Vannak más tesztek és eljárások is, amelyeket az orvos használhat az erekciós diszfunkció diagnosztizálására, beleértve:

 

 • Vér- és vizeletvizsgálatok a szívbetegség, a cukorbetegség, a pajzsmirigybetegség és a hormonproblémák (beleértve az alacsony tesztoszteronszintet) jeleinek ellenőrzésére
 • A pénisz duplex ultrahangvizsgálata , egy orvosi rendelőben elvégezhető teszt, amely általában injekciót igényel az erekció kiváltásához, és képes kimutatni az artériás és vénás véráramlást, hogy segítsen azonosítani a problémát vagy megnyugtatni a normál érműködést.
 • A pénisz angiográfia , a röntgenfelvétel egy formája, amely befecskendezett kontrasztfestéket használ a pénisz vérkeringésének megjelenítésére
 • Kombinált intracavernosus injekció és stimuláció (CIS) teszt, egyszerű teszt injekciós gyógyszerrel és manuális vagy vizuális stimulációval az erekció minőségének felmérésére
 • Éjszakai pénisz duzzanat vagy más néven bélyegteszt, egy egyszerű otthoni teszt, amelyben négy-hat postai bélyeget tekernek a pénisz szára köré, hogy ellenőrizzék, hogy van-e éjszakai erekciója (amit a bélyegek szakadása vagy törése bizonyít)
 • RigiScan ,amely egy sor hurkolt érzékelőt használ a pénisz dúsításának és merevségének mérésére alvás közben.

Ha úgy gondolják, hogy az ok pszichogén, orvosa pszichológushoz utalhatja Önt. Beszélhet ezzel a szakértővel minden olyan szexuális, kapcsolati vagy mentális egészségügyi tényezőről, amely hozzájárulhat az erekciós diszfunkcióhoz. Hasznos lehet a szorongás csökkentése alternatív intézkedésekkel, vagy terapeutával, pszichológussal, pszichiáterrel vagy pártanácsadóval való együttműködés.

 

Hogyan javítsuk ki az erekciós diszfunkciót fiatalabb korban?

 

Az időseknél gyakran alkalmazott erekciós diszfunkciós kezelések fiatalabbaknál is kipróbálhatók, de a legjobban működő kezelés személyenként változik. Először általában életmódváltás, tanácsadás, gyógyszerek és egyéb terápiás megközelítések kombinációját próbálják ki.

Kezelőorvosa kezelni fogja az alapbetegségeket, vagy kezelni fogja a jelenlegi kezeléseket olyan állapotok kezelésére, amelyek hozzájárulhatnak. Például megváltoztathatja az erekciós diszfunkciót okozó gyógyszert.

 

Életmódváltás

 

A kutatások nem mutatták ki, hogy a túlsúly vagy az elhízás eredendően összefügg a fiatalabb férfiak erekciós diszfunkciójával, részben azért, mert erősebb szív- és érrendszerük hajlamos kompenzálni. Azonban az elhízás egyes férfiaknál csökkentheti a tesztoszteronszintet, és tovább bonyolíthatja az erekciós diszfunkció tüneteket.

Van néhány egyszerű életmódbeli változás, amely javíthatja az erekció minőségét, valamint javíthatja általános egészségi állapotát és jólétét, többek között:

 

 • Tápláló étrend (a feldolgozott élelmiszerek korlátozása)
 • Rendszeres testmozgás (amely javíthatja a libidót, az állóképességet és a hangulatot)
 • A dohányzás abbahagyása (mivel a dohányzás csökkenti a vérkeringést és elősegíti az erekciós diszfunkciót)
 • Az egészséges testsúly megőrzése
 • A stressz kezelése
 • Sok alvás
 • Kerülje a rekreációs drogokat

Pszichoterápia

 

A tanácsadás segíthet az embereknek az erekciós diszfunkcióval kapcsolatos szociális és pszichológiai problémák kezelésében. Ez magában foglalja a kognitív-viselkedési terápiát és a szexterápiát. A tanácsadás történhet párokkal vagy csoportokkal, vagy egyénileg is.

Sebészet

 

Ha az összes többi kezelési lehetőség sikertelen, a műtétet végső megoldásnak tekintik. Ezek az eljárások különösen előnyösek a cukorbetegség, az érrendszeri betegségek és a gerincvelő-sérülés által okozott erekciós diszfunkcióban szenvedő férfiak számára.

Az erekciós zavar  kezelésére használt két általános sebészeti megközelítés a következő:

 

 • A péniszimplantátum műtét olyan eljárás, amelynek során a pénisz belső tengelyét alkotó két szivacsos csőbe (corpora cavernosa) egy formálható (tartós feszességet biztosító) vagy gyakrabban egy felfújható (igény szerinti erekciót biztosító) implantátumot helyeznek be.
 • A pénisz mikrosebészeti revaszkularizációja egy bonyolult műtét, amelyet többnyire traumás sérülésen átesett, 40 év alatti férfiaknál alkalmaznak. Helyreállítja a véráramlást azáltal, hogy összeköt egy artériát a hasban a pénisz tetején lévővel.

Összegzés

 

Az erekciós zavar gyakran fordul elő idősebb embereknél, de előfordulhat fiatalabb férfiaknál is – még tinédzsereknél is. A fiatalabb férfiak ED okai azonban eltérhetnek az idősebb férfiak okaitól.

A legtöbb esetben az erekciós diszfunkció kezelhető. Számos hagyományos és alternatív módszer létezik az erekciós diszfunkció kezelésére, és az állapothoz hozzájáruló tényezőket megcélzó kezelések kombinációja segíthet az embereknek a tüneteik kezelésében.

Amennyiben az erekciós probléma nem állandó jellegű, az orvosok potencianövelő tabletták szedését javasolják ebben az esetben.
Természetes összetevőket tartalmazó készítmények nem igazán találhatók gyógyszertárakban.

Tekintse meg weboldalunkon elérhető gyógynövényekből álló potencianövelő készítményeket

 

Webshopunk választéka

AJÁNLOTT TERMÉKEK

BOOM BOOM TERMÉKCSOMAG AJÁNLATAINK

Boom Boom vélemény:

Sosem gondoltam volna hogy ekkora szexuális élményt nyújthat egy potencianövelő kapszula. Sok kétség volt bennem mikor megrendeltem a BOOM BOOM  terméküket, amit felváltott a bizonyosság érzése. Azóta minden barátomnak ajánlom ha egy kis izgalmat akar csempészni az intim együttlétbe.

Sándor

GENTLEMANUS TERMÉKCSOMAG AJÁNLATAINK

Gentlemanus vélemény:

A feleségemmel szerettük volna felfrissíteni a szexuális életünket, ezért rendeltem meg a GENTLEMANUS potencianövelő szert. A hatása szinte hihetettlen volt.  Hatalmas élményben volt részünk. Köszönöm 

Tibor

ALPHA MAN TERMÉKCSOMAG AJÁNLATAINK

ALPHA MAN VÉLEMÉNY:

Végre egy multivitamin ami kifejezetten nekünk férfiaknak szántak. És tényleg hatásos. Szkeptikus voltam mikor megrendeltem, de minden elképzelésemet felülmúlta. Az ALPHA MAN hatására sokkal energikusabbnak érzem magam és jobb a közérzetem is. 

Tihamér

LONG LOVE TERMÉKCSOMAG AJÁNLATAINK

Long love vélemény:

Eddigi életemben mindig problémám volt a korai ejakulációmmal. Természetes készítményt kerestem a problémám kezelésére,, ekkor találtam a LONG LOVE -ra az Önök termékére. 
Használata során végre hosszabbak lettek a szeretkezéseim. A partnerem is sokkal elégedettebb velem. Köszönöm ezt a csodaterméket.

Péter

LEGKERESETTEBB TERMÉKEINK

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Neked milyen a potencia szinted?
Tudd meg szükséged van e potencianövelőre vagy immunerősítőre!

Töltsd ki a villám kvízd most és e-mail-ben értesítünk az eredményről!

Szólj hozzá

Töltsd le Te is ingyenesen a Káma-szutrát:
Szerelmi technikák szeretőknek

Kámaszutra e-book pdf termék

Küldjük e-mailben:

Ez a weboldal „cookie-kat” más néven „sütiket” használ.